2 Kasım 2009 Pazartesi

Köpekbalığı Güveç ve Diğer Balık Yemekleri...

Merhaba,

Öncelikle ekip olarak geçmiş Cumhuriyet Bayramı'nızı kutlarız... Bu hafta balık yemeklerimizin bir kısmını görüntüleme şansım oldu en sonunda. İlk tanıtacağım yemeğimiz Köpekbalığı Güveç. Müthiş bir lezzet, balık yemeyenlerin bile bayıldığına ve tekrar talep ettiğine şahidim. Köpekbalığı eti tekbaşına çok lezzetli olmadığından belki de, güveçte çok güzel bir anlam buluyor :)

İkinci yemeğimiz Balık Köftesi. Palamuttan yapılan balık köftesi, gerçekten de çok özel bir tat. Şahsi favorim diyebiliriz, rüyalarıma giriyor çünkü :)

Son yemeğimiz ise Sübye ve Kalamar Kızartma. Bir tür mürekkep balığı olan sübyenin tadı da kalamara benziyor, ancak özellikle bacakları çok nefis.

Akşam yemeğinde misafirlerinize sunacağınız adam başı yarım ızgara balığa (çupra, lüfer veya levrek) ek olarak ortaya güveç, balık köftesi, sübye ve salata hem gözü doyurur hem de ziyadesiyle mideyi..

Herkese iyi bir hafta diliyorum :)

Köpekbalığı Güveç ve Diğer Balık Yemekleri...

Merhaba, Öncelikle ekip olarak geçmiş Cumhuriyet Bayramı'nızı kutlarız... Bu hafta balık yemeklerimizin bir kısmını görüntüleme şansım o...