15 Mayıs 2009 Cuma

Adrese teslim ev yemekleri siparişi...

Mutfağımızdan mutfağınıza leziz yemekler...…

Merhaba…

Adım Ceren. Ben girişimde bulunup bir grup kurdum ve bu grubu tanıtmak amacıyla buradayım. İlk bloğum olduğu için sevinç ve coşku karışımı bir duygu içerisindeyim. İşim gereği pek çok tanıtıcı metin yazdım, ama iş kendini anlatmaya gelince zorlanıyor insan. Blog dünyasında şahane blogları olan birçok parlak insanın uyum içinde birbirlerini desteklediklerini görünce, böyle bir ortama insanın balıklama atlayası geliyor ama yine de biraz heyecan yapıyor işte.

Sıcak yüreklerden, sofranıza...

Grubumuz, anne mutfağının geleneksel lezzetlerini, çağdaş çeşitlerle birleştirerek sizlere ulaştırmak amacıyla bir araya gelmiş bir avuç insandan oluşuyor. Grubumuzun en önemli özelliği, gün sofralarından şef yemeklerine, tatlılardan balık çeşitlerine her aşçının kendine özgü spesiyalitesini tek platformda buluşturması. Aramızda ev hanımı da var, emekli de, özel sektörde çalışanlar da var, profesyonel aşçı da. Ortak noktamız yemek yapmayı ve yemeyi seven, bu konuda kendini geliştirmeyi iş edinen, yemeğine yüreğini koyan kişiler olmamız. Catering firmalarından en büyük farkımız ise, talep ne kadar büyük olursa olsun evde çocuklarımıza yaptığımız yemeklerde kullandığımız malzemelerin kalitesinden vazgeçmememiz. Üretim tesisimiz evimizin mutfağı, malzemelerimiz
ise her gün kullandığımız markalar.

Peki nereden çıktı bu grup…

Efendim benden, daha doğrusu benim ihtiyaçlarımdan çıktı. Kısaca anlatayım… Ben evli ve çalışan bir bayanım. Biz aile olsun arkadaş olsun misafir ağırlamayı pek severiz. Ancak misafir gelmeden önceki gün, ortalığı toplamak, ikramlar için hazırlık yapmak derken, her seferinde büyük bir yorgunluk yaşarım. Eğer program hafta içi ise, işten geldikten sonra konuklar gelmeden sadece 1-2 saatim olduğundan şimşek hızıyla hazırlanmam gerekir. Şanslıyım ki eşim çok yardımcı olur - olmayan birçok eş biliyorum. Sunumlarında farklı ve şaşırtıcı lezzetler olsun, her şey mükemmel görünsün, iltifatların ardı arkası kesilmesin istiyor insan. Gönül istemez mi ki ben de her gün yeni tarifler deneyeyim, başarılı olanları konuklarıma sunayım… Başaran var mı, var tabii. Ama herkes aynı tornadan çıkmıyor ki. İş hayatı, vakitsizlik, beyinsel veya fiziksel yorgunluk derken olmuyor işte… Annelerimiz dahil rica minnet bir şey yaptırmak da sürekli mümkün olmuyor. Ayrıca herkesin spesiyalitesi farklıdır.

İşte tüm bunlara cevaben “ev hanımından” fikri düştü aklıma. Eli çok lezzetli ve maddi desteğe ihtiyacı olan birilerini bulsam da, hem o kazansa hem ben istediğim gibi konuk ağırlasam derken, bu organizasyonu sağlayabilecek her şeye sahip olduğumu fark ettim. İşte bu şekilde, “benim gibiler”e hayatlarını kolaylaştıracak, alışkanlık yaratacak bir hizmet sunmak üzere bu grubu oluşturmak için çalışmalara başladım.

Kimdir “benim gibiler”…

Benim gibiler; mutfakta güzel ve değişik tatlar yaratmaya vakti veya enerjisi olmayanlar, annesinden ayrı kalıp onun yemeğini özleyenler, çocuk peşinde koşanlar, çocuk bekleyenler, konuklarına daha güzelini sunmak ve onları etkilemek isteyenler, eşlerini şaşırtmak isteyenler, yardımcısı olan ama aradığı damak tadını bulamayanlar, yalnız yaşayanlar, vs vs’dir. Yani aslında İstanbul’lular. Her şeyin en iyisini, konunun en iyisinden almak isteyenler. Hem çeşit hem kalite isteyenler. Kimin mercimek köftesi güzelse ondan mercimek köfteyi, tatlıyı kim daha güzel yapıyorsa ondan alacak kadar titiz düşünenler.

Yemek deyip duruyoruz da hangi yemek…

Çaylar, günler, kokteyller, toplantılar, dualar ve diğer özel günler için davet ve ikram yemekleri;
Özel akşam davetleri için şef yemekleri;
Günlük tencere yemekleri ve tatlılar...

Size nasıl ulaşabilirim diyenlere…

Çok kolay...
Tel: 0 532 467 50 81 / 0 216 572 20 98
Mail:
evhanimindan@gmail.com


Peki yemekler mutfağımın yolunu nasıl bulacak diyenlere...

Bunun için 3 seçeneğimiz var;

1. Yemeklerinizi adresinize iletebiliriz.

2. Ataşehir’deki merkezimizden (nam-ı diğer evimden) kendiniz gelip teslim alabilirsiniz.

3. Yemekler ağırlıklı olarak belirli bir aşçıdan çıkıyorsa ve onun evi size daha yakınsa (seçeneklerimiz Acıbadem, Kozyatağı, Ümraniye civarında genellikle), oradan da alabilirsiniz.

En kısa zamanda size aşçılarımızı ve ürünlerimizi tanıtacağım. Şimdilik hoşçakalın…

6 yorum:

  1. Merhaba,sizi tebrik ederim.Çok güzel düşünmüşsünüz.Ayrıca,yorumunuz için teşekkürler.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ARAMIZA HOŞGELDİNİZ:)
    ALIŞMALARINIZI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM

    YanıtlaSil
  3. CERENCİĞİM KOLAY




    CERENCİĞİM KOLAY GELSİN SANA . İNŞALLAH İSTEDİĞİN ŞEKİLDE YOL ALIR BLOĞUNUN SEYRİ. ÖNEMLİ OLAN NİYET. BAZEN BİZ BİLE EV HANIMI OLSAK DA MARKETTEN HAZIR BİRŞEYLER ALIP BUZLUKTA OLSUN MİSAFİR GELİNCE RAHAT OLUR DİYORUZ. TAZECİK YENİ YAPILMIŞ ÜRÜNLER ÇALIŞAN VE ÇALIŞMAYAN EV HANIMLARI İÇİN İYİ BİR ALTERNATİF OLACAK. ELLERİN DERT GÖRMESİN.

    YanıtlaSil
  4. Destekleriniz için teşekkürler. Özellikle çalışan arkadaşlar için bu konuda iyi bir alternatif oluşturduğumuzu düşünüyorum. Umarım hepbirlikte gelişerek ve geliştirerek büyürüz. Blog aleminde henüz çaylak olduğumdan desteğiniz benim için çok önemli. Tekrar teşekkürler, gününüz baldan tatlı geçsin :)

    YanıtlaSil
  5. Ceren, çok güzel bir proje, sana bu yolda bol başarılar diliyorum:)

    YanıtlaSil
  6. Tebrik ederim. Ne kadar güzel şeyler bunlar. Girişimci kadınları gördükçe çok mutlu oluyorum. Girişimcilik adına ben de bir şeyler düşünüyorum ve sizin gibi kadınları gördükçe güç ve cesaret buluyorum. Şimdi uzun uzun inceleyeceğim yemeklerinizi :)

    YanıtlaSil

Köpekbalığı Güveç ve Diğer Balık Yemekleri...

Merhaba, Öncelikle ekip olarak geçmiş Cumhuriyet Bayramı'nızı kutlarız... Bu hafta balık yemeklerimizin bir kısmını görüntüleme şansım o...